Tuinonderhoud

Tuinonderhoud in Friesland

Een gezonde tuin is een lust voor het oog. Maar uw planten, bomen, hagen en gazon blijven niet vanzelf gezond: u moet ze regelmatig onderhouden. Woont u in Friesland, Drenthe, Overijssel of West-Friesland? Dan helpt De Brouwer Tuinen u graag met uw tuinonderhoud. Ik verzorg bijvoorbeeld:

  • Snoeien
  • Maaien
  • Bemesten
  • Bodemverzorging
  • Onkruidbestrijding en biologische insectenbestrijding met behulp van aaltjes
  • Nieuwe aanplant van borders, bomen of gras
  • Onderhoud van hagen en bomen

De kunst van het snoeien

Wist u dat vakkundig snoeien veel meer is dan de plant of boom in vorm brengen? Zo kun je ook snoeien om een tweede bloei te bevorderen, voor groter blad, grotere bloemen, of zelfs om de kleur van het hout te beïnvloeden. Ik weet precies hoe ik uw planten zo mooi mogelijk kan maken.

Het begint bij de bodem

Een gezonde tuin begint bij de bodem. Hier zitten tenslotte alle voedingsstoffen die uw planten nodig hebben. Doordat het in Nederland veel regent, worden deze voedingsstoffen in de meeste tuinen langzaam weggespoeld. Daarom kijk ik bij het onderhoud van uw tuin ook naar de staat van de bodem. Biedt deze nog wel alles wat uw beplanting nodig heeft? Zo niet, dan kan ik uw tuin bemesten of uw borders weer aanvullen met bemeste tuinaarde of turf. Zo blijven ze mooi en kunnen uw planten weer lustig bloeien.

Klaar voor elk seizoen

Door het jaar heen krijgen uw planten te maken met allerlei schadelijke invloeden. Het weer, een insectenplaag, bodemverarming of simpelweg veroudering van de planten kan al flinke gevolgen hebben. Door uw tuin regelmatig bij te houden, blijft deze elk seizoen op zijn best. Ik help u graag met het voorjaar- en winterklaar maken van de tuin.

Een nieuwe impuls

Is uw tuin verouderd of overgroeid door onkruid? Zonde! Gelukkig doen een onderhoudsbeurt en nieuwe beplanting wonderen. Samen met u stel ik een plan op om van uw tuin weer een kleine oase te maken. Als u wilt, kan ik uw tuin zelfs helemaal opnieuw Tuinontwerp.

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u weten wat ik voor uw tuin kan doen? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. U kunt me bereiken op 06 505 69 125 of via info@debrouwertuinen.nl. Ik help u graag!

Contact opnemen
*/ ?>