Tuinontwerp / Aanleg

Uw ideale tuin ontwerpen

Hoe ziet uw ideale tuin eruit? Romantisch of juist strak, met weelderige planten, een waterpartij of een ruim gazon… er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat uw tuin een glimlach op uw gezicht tovert en dat u er heerlijk van kunt genieten. Daarom ontwikkel ik samen met u een visie van uw ideale tuin. Pas als u er blij mee bent, ga ik uw visie in detail uitwerken in een tuinontwerp.

Uw tuin, uw wensen

Naast de juiste sfeer en stijl, komen er ook allerlei praktische factoren kijken bij het ontwerpen van uw tuin. Hoeveel tijd wilt of kunt u bijvoorbeeld besteden aan het onderhoud? Hoe is het terrein, de vorm en de bodem van uw tuin? Wie maakt er gebruik van de tuin, en waarvoor? Daarom houd ik bij het ontwerpen van uw tuin rekening met al uw praktische wensen, zoals:

 • Hoeveelheid onderhoud
 • Gebruiksvriendelijkheid (looppaden, ruimte voor opslag, enz.)
 • Verschillende functies (eten, spelen, moestuin, enz.)
 • Mogelijkheden van het terrein, de bodem en de ruimte
 • De positie van uw huis en schuren, hagen of schuttingen
 • Bestaande bomen of planten die u wilt houden
 • Privacy en inkijk van buren of voorbijgangers

Hoe werkt het?

 1. Nadat u contact met me opneemt, gaan we samen om de tafel zitten om uw wensen en budget te bespreken.
 2. Ik neem een kijkje in uw tuin en breng de mogelijkheden in kaart. Daarbij geef ik een overzicht van de kosten voor het ontwerp.
 3. Als u akkoord bent, ga ik aan de slag om een visie voor uw tuin te ontwikkelen.
 4. Bent u tevreden met de nieuwe visie? Dan werk ik de details uit, zoals de planten die in de tuin moeten komen. Hierbij houd ik rekening met uw praktische wensen en mogelijkheden, én natuurlijk met het budget en de planning voor de aanleg.

De aanleg van uw tuin

Als het ontwerp en de planning eenmaal rond zijn, leg ik natuurlijk met alle plezier de nieuwe tuin voor u aan. Heeft u al zelf een ontwerp gemaakt of ergens anders laten maken? Ook dan help ik u graag met de aanplant of bestrating, het opzetten van schuttingen of het maken van een mooie vlonder.

Uw nieuwe tuin goed onderhouden

Wilt u meteen leren hoe u uw nieuwe tuin het best kunt onderhouden? Denk dan eens aan een tuincursus! Bent u niet zo’n fan van tuinieren? Dan verzorg ik natuurlijk met alle plezier het onderhoud van uw nieuwe tuin.

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u weten wat ik voor uw tuin kan doen? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. U kunt me bereiken op 06 505 69 125 of via info@debrouwertuinen.nl. Ik help u graag!

Contact opnemen
*/ ?>