Tuin aanleg Stavoren (De Traan kokerij)

Tuin aanleg Stavoren (De Traan kokerij)

Voor het creëren van deze organische vormen heeft De Brouwer Tuinen gekozen voor eco-lat. Een duurzame rand afwerking bestaande uit 100 % gerecycleerde kunststof, glooiende vormen kunnen hierdoor met bijhorende paaltjes vlekkeloos worden aangelegd.

Het pad is door De Brouwer Tuinen opgevuld met ca. 15cm gebroken asfalt en afgetrild met een trilplaat. Hierdoor ontstaat een keiharde top laag, wat de onkruid druk aanzienlijk zal verminderen en het lopen plezierig maakt . Over deze top laag is 3cm alpen grind aangebracht voor de afwerking!

Kastanje houten palen zijn gebruikt om het lijnenspel te benadrukken en om een natuurlijk effect te bereiken. Met de tijd zullen deze paaltjes opgaan in de beplanting. Mits goed toegepast, een mooi detail voor in de tuin!

Om de onkruid druk ook in de borders te minimaliseren is er door De Brouwer Tuinen een beplantingsplan  gemaakt met (belangrijk!!) de juiste aantal planten op een vierkante meter. Daarnaast is er  1ste klas tuinaarde aangebracht (onkruidvrij) met een bodemverbeteraar (vivimus) Daarna zijn de borders op hoogte gebracht en aangeplant met diverse vaste planten, siergrassen, heesters en bomen…waaronder: Heptacodium miconioides (meerstammige heester) en drie sierkersen (prunus serrulata Amanogawa), verder siergrassen pennisetum moudry, miscanthus red chief, en diverse soorten vaste planten.

 

 

 

Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Stavoren

Referenties

De Brouwer Tuinen is trots op zijn werk en dit resultaat dan ook vaak in mooie referenties.

*/ ?>